درمان آسم با ان ال پی
درمان آسم با ان ال پی
یورگن و هان لاند، پژوهش یکساله ای را ذر مورد جنبه های روانشناختی بیماری آسم و تاثیر ان ال پی در درمان آن، در کشور دانمارک انجام دادند.در این پژوهش ، بیماران به دو گروه تقسیم شده بودند: گروه آزمایش،متشکل از 30 بیمار که شیوه های درمانی ان ال پی در موردشان عمل میشد، و گروه کنترل،که از 16 نفر تشکیل شئه بود. به هر دو گروه با القای حس کنترل و آگاه کردن ایشان از محدودیتهای باورهایشان که بر عملکرد ریه هایشان نظارت کنند و مقدار مصرف داروهایشان را تعدیل نمایند.
در آغاز این تحقیق،هیچ کدام از بیماران برای این نوع روش درمانی ارزشی قایل نبودند.برخی این نظریه را طرد میکردند و برخی تمرکزشان بر شیوه های درمانی پزشکی قرار داشت. هر دو گروه از نحوه ی ادراک و واکنش خود نسبت به تنشهای محیطی آگاه تر شدند و شروع به استفاده از علایم بیماری شان، به عنوان نشانه ای از اینکه دچار تنش هستند کردند و این باعث تقویت حس کنترل آنان شد.
بعد از گذشت یک سال در ریه های هر دو گروه بهبودهایی مشاهده شد اما میزان بهبود گروه آزمایش بسیار بیشتر بود.ظرفیت ریه های یک فرد بزرگسال مبتلا به آسم در هر سال 50 میلی لیتر کاهش میابد و این امر در مورد بیماران گروه کنترل نیز صادق بود. اما در گروه آزمایش ظرفیت ریه های ایشان چهار برابر این مقدار یعنی 300 میلی لیتر افزایش یافته بود.
همچنین میزان بستری شدن در بیمارستان و حملات شدید آسم در گروه آزمایش به نحو چشمگیری کاهش یافته بود.
آلرژی اغلب بر اثر رابطه ی ذهنی برانگیخته میشوند. در آزمایش دیگر،پژوهشگران گروهی از کودکان را در هنگام استنشاق هوای محتوای گرد و غبارکه به حملات آسم مبتلا میشدند در بیمارستان بستری کردند.
سپس گرد و غبار موجود در منازل هر یک از کودکان را جمع آوری کردند و آن را در هوای موجود در اتاق های بیمارستان منتشر کردند. از این 20 کودک 19 نفرشان هیچ گونه واکنشی نسبت به آن نشان ندادند.
برای ایجاد آلرژی حتما لازم نیست ماده ای آلرژی زا حضور فیزیکی داشته باشد،بلکه ممکن است که حتی فکر کردن درباره ی آن نیز به سادگی باعث بروز واکنشهای آلرژیک گردد.این موضوع امیدواریهایی را ایجاد میکند که اگر ما قادریم بدون حضور فیزیکی مواد آلرژی زا به یک روش بر دستگاه ایمنی بدنمان در جهت واکنشهای آلرژیک تاثیر بگذاریم پس میتوانیم به روشی دیگر بر دستگاه ایمنی بدنمان جهت شفا دادن آلرژی تاثیر بگذاریم.
پیشنهاد ویژه ما:
نظرسنجی
2 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
جالب بود ممنون از به اشتراک گذاشتن این مقاله ،🙏🙏
سلام وحیده سادات حسینی عزیز
همیشه قدرتمند و شاد باشی توی پست های دیگه هم منتظر نظرهای شما هستیم