تکنیک های رهایی از خاطرات بد
تکنیک های رهایی از خاطرات بد
شاید اگر خصوصیات سرعت در یادگیری و الگوبرداری ذهن نبود ما نمی توانستیم از پدر و مادرمان الگوبرداری کنیم و راه رفتن و حرف زدن را یاد بگیریم. شاید الآن رانندگی کردن برای ما دشوار بود. یادگیری های ذهن ما سریع و گاهی وقتها عانی می باشد.
مثلا در داستان کوچه تاریک عامل سرعت در یادگیری ذهن باعث شد که فوبیا و ترس های بیمارگونه را یادبگیریم. این سرعت عملکرد ذهن در یادگیری است که گاهی اوقات باعث ایجاد دردسر می شود.تکنیک های ان ال پی را باید سریع انجام دهیم.
هرگونه رفتاری که با سرعت و الگو روی ذهن تأثیر بگذارد می تواند به نوعی رفتار اتوماتیک و خودکار تبدیل شود. مثلا ناخن جویدن نوعی رفتار است که در بیشتر افراد جامعه دیده می شود. ناخن جویدن با الگویی همراه است که برای درمان آن می توان از همان نوع الگو استفاده کرد.
در این مقاله در مورد رهایی از خاطرات بد و تکنیک ترک عادت ها صحبت میکنیم.
تکنیک های ان ال پی همگی از افرادی که قبلا مشکل داشتند و مشکلشان حل شده است الگوبرداری شده اند.
هر انسانی با به کار بردن این تکنیک ها می تواند به حل مشکل بپردازد، فقط کافی است که این تکنیک ها را به صورت درست و سریع انجام دهد.
باز هم تأکید می کنیم که تکنیک های ان ال پی را باید سریع و با الگوی خاصی انجام دهید، وگرنه به نتایج اثرگذار نخواهید رسید. اگر می بینید که فردی می گوید که با انجام تکنیک های ان ال پی به نتیجه نرسیده است مطمئن باشید که او این تکنیک ها را به درستی و با سرعت انجام نداده است. رمز رسیدن به نتیجه با تکنیک های ان ال پی سرعت عمل در انجام آنهاست.
در ادامه نحوه اجرای دو تکنیک مهم از تکنیک های ان ال پی را ه شما یاد میدهیم.
تکنیک حذف افکار بد
۱- دقت کنید و به یاد بیاورید که چه افکار بدی از ذهنتان می گذرد و چه چیزهایی به خودتان می گویید که در شما احساسات بدی ایجاد می کند؟
۲- شاید با خودتان با لحن بد حرف می زنید، هرگاه این کار را می کنید به خودتان بگویید ساکت باش و چیزی نگو
۳- هر وقت که به شکل منفی و بد با خودتان صحبت کنید، از این جملات استفاده کنید.
۴- با خودتان با مهربانی صحبت کنید و از خودتان به خوبی تعریف کنید.
۵- وقتی که با خودمان صحبت می کنیم تصاویر ذهنی آن گفتگوها در ذهنمان ساخته می شوند اگر می خواهید که تأثیر گفتگوهای بد درونی را در ذهنتان کم کنید، باید کیفیت های فرعی این تصاویر ذهنی را تغییر دهید.
گاهی اوقات لازم است که کل تصاویر ذهنی را تغییر دهید و آنها را با تصایر ذهنی که به شما احساس خوبی می دهد جایگزین کنید. در زمان هایی هم لازم است که خودتان را جا به جا کنید و مکان خود را تغییر دهید. وقتی که این کار را انجام می دهید، احساس بهتری پیدا می کنید. انسانی که احساس خوبی داشته باشد، می تواند تصمیمات بهتری بگیرد.
تکنیک تغییر حالات بد (یکی از تکنیک های ان ال پی)
۱- وقتی که در حالت بدی قرار دارید سه چیز اتفاق می افتد
الف – تصاویری می بینید که در شما احساس بدی ایجاد می کند
ب- با خودتان به روش بدی صحبت می کنید
ج- احساس بدی دارید
به تصاویر، صداها و احساسات درون سرتان دقت کنید.
۲- در مورد آن چیزی که می خواهید انجام دهید، فکر کنید و مواردی را که برای شما مفید هستند را پیدا کنید.
۳- تصاویر منفی را حرکت دهید و از خودتان دور کنید و آنها را با تصاویر مثبتی که احساس خوبی به شما می دهند جایگزین کنید.
۴- برای صداهای منفی دورن سرتان که باعث ایجاد احساس بد در شما می شود از جملات ساکت باش و حرف نزن استفاده کنید. به جای آن کلمات از کلمات تأکیدی مثبت استفاده کنید
۵- به احساس بدی که دارید توجه کنید و ببینید این احساس به کدام جهت می چرخد؟ جهت چرخش احساس بد را تغییر دهید و به سمت عکس بچرخانید و سرعت چرخش به سمت عکس آن جهت را زیاد کنید.
۶- فیزیولوژی جسم خود را تغییر دهید. زمانی که احساس خوبی دارید با بازدم محکمی تصویر بد را کنار بزنید.
این تکنیک برای تغییر حالات بد به کار می آید و شما می توانید با انجام این تکنیک حالتان را از بد به خوب تغییر دهید
تکنیک های ان.ال.پی کاربردی و مفید هستند و شما با اطمینان از درستی انجام آن ها می توانید امیدوار باشیدکه تغییرات مفیدی را در خود ایجاد کنید. در آخر تکنیکی را می گوییم که می توانید با استفاده از آن خاطرات بدتان را تغییر دهید.
تکنیک تغییر خاطرات بد
۱- به خاطره ای فکر کنید که دیگر نمی خواهید به آن بازگردید
۲- به کیفیت های فرعی آن خاطره توجه کنید. اندازه تصاویر ذهنی مربوط به آن خاطره را کوچک کرده و دور آن را قاب بگیرید.
۳- به آخر آن خاطره جهش کنید و چهارچوب آن را منجمد کنید و کل تصویر را با دانه های سفید بپوشانید و آن را سفید کنید.
۴- این کار را سه بار انجام دهید.
۵- خودتان را در آخر فیلم ببینید و فیلم خاطره را از آخر به اول ببینید. ببینید که علائم و صداها به سمت عقب می روند و احساسات را در بدنتان در جهت مخالف بچرخانید
۶- هر چقدر بیشتر سعی کنید به خاطرات بد فکر کنید و هر چقدر این کار را بیشتر انجام دهید یادآوری این خاطره برایتان سخت تر می شود.
برای اینکه بتوانید خاطرات بد را تغییر دهید، سعی و تلاش لازم است. چون شاید چندین سال است که شما این خاطرات بد را مرور می کنید و مرور باعث می شود که به دیدن آن خاطرات عادت کنید. پس تکرار و تمرین باعث کم رنگ شدن خاطرات بد شده و احساس شما کم کم تغییر خواهد کرد.
دیدگاهتان را بنویسید